Sie sind hier: Startseite
Weiter zu: Životne price Zajednica Misija Obitelj Društvo Seminare / Termine Preporuka knjiga Ostalo
Allgemein: Forum Download Knjiga Gostija Chat

Suchen nach:

EUROliber d.o.o. / P.P. 549 / 21000 Split

INTERNET OPASNOST

Zbog bludničenja nad 14-godišnjom djevojčicom iz Rijeke koju je “navukao” preko interneta u metropolu, te zbog posjedovanja dječjih golišavih fotografija u mobitelu i kompjutoru, policija je stavila lisičine na ruke Zagrepčaninu B.H. (52). VISE

OPASNOST INTERNETA!

Izaija 33,15-16

15 Onaj koji hodi u pravdi i pravo govori, koji prezire dobit od prinude, koji otresa ruku da ne primi mito, koji zatiskuje uši da ne čuje o krvoproliću, koji zatvara oči da ne vidi zlo:

16 on će prebivati u visinama, tvrđe na stijenama bit će mu utočište, imat će dosta kruha i vode će mu svagda dotjecati.

Odgovori na pitanja vezana uz Bibliju

http://www.gotquestions.org/Hrvatski/

www.mostthemovie.com

"Kršcanska knjižara" EUROliber d.o.o.
Trg Mihovila Pavlinovica 1
21000 Split
Tel/Fax: 00385/21/489-201
E-Mail:
knjige@euroliber.com

Dragi citatelji,

Kad bismo opisivali doba u kojem živimo, moglo bismo ga kratko sažeti u jednu riječ: „neorjentiranost“. Istinske vrijednosti se sve više gube, slijedi vakuum i širi se velika nesigurnost. Postali smo društvo bez vrijednosti. Kad bismo promotrili život poznatih osoba iz sporta, politike i privrede, našli bismo malo uzora po kojima bismo se uistinu mogli orjentirati. Kad bacimo pogled u današnje obitelji, brzo otkrivamo da manjkaju prave vrijednosti, isto kao i u društvu u kojem živimo. Na žalost, ovo raspadanje ne prestaje ni pred vratima Božje zajednice. Kako je pak velika šteta kad se odustaje od božanskih vrijednosti i istine i tako gubi istinski temelj pod nogama.
Što možemo učiniti protiv toga?
Padaju mi na pamet lijepe riječi koje je Petar izrekao: „Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi vječnoga života.“
Petar je razumio nešto jako važno. Isusove riječi su jedine koje vječno postoje. Mi danas lako objasnimo Isusove riječi tako da gube značenje, a naše riječi ga dobivaju. To može dobro izgledati i ponekad jako dobro zvučati, ali, na žalost, to neće opstati u vječnosti. Samo Isusove riječi imaju vječni život u sebi. Zato je tako važno da se uvijek ponovo, svaki dan, u svakoj generaciji, pri svim odlukama vratimo Bogu i njegovoj riječi i tamo tražimo orjentir za naš život, našu obitelj, našu zajednicu. Božja riječ bi trebala biti jedini kompas i jedino uputstvo za upotrebu za naše živote.
Info listom „Orjentacija“ želimo pomoći pronaći put po Božjem planu i to u doba kada postoji sve manje vrijednosti.

ISTINSKO OBOŽAVANJE

ISTINSKO OBOŽAVANJE

I kakve sve to veze ima s ostatkom tjedna? Vaughan Roberts odgovara na ova pitanja, kao i na još neka, dok čitatelja vraća k Bibliji kako bi definirao što obožavanje jest, a što nije, što bi trebalo, a što ne bi trebalo biti. Iako nam je možda teško definirati obožavanje dok govorimo o razlici između pjevanja himni uz crkvene orgulje i suvremenih pjesama s gitarama i bubnjevima, ili pak o mjestu koje zauzimaju određeni duhovni darovi, Roberts drži da postavljamo kriva pitanja. Jer, istinsko je obožavanje više od toga – ono uključuje čitav život. Ova nas knjiga poziva da obožavamo Boga svaki dan u tjednu, čitavim svojim srcem, umom, dušom i snagom.

Vaughan Roberts je rektor crkve St. Ebbe u Oxfordu. Često radi sa studentima, a čest je govornik i na sastancima kršćanskih sveučilišnih unija, kao i na konvencijama kao što su World Alive i Keswick. Aktivni je sportaš. (Dalje)

ISTINSKO UCENIŠTVO

JESAM LI ZAPALJIV?
Učeniku se može oprostiti ako nema značajne umne sposobnosti. Također mu se može oprostiti ako ne pokazuje izuzetnu tjelesnu spretnost. Ali nijednom se učeniku ne može oprostiti nedostatak revnosti. Ako njegovo srce ne gori od strasti za Spasiteljem, on je osuđen.
Na kraju krajeva, Kršćani slijede onoga koji je rekao, «Prisjetiše se njegovi učenici da je pisano: Izjeda me revnost za Dom tvoj» (Ivan 2:17). Njihovog je Spasitelja izjedala strast za Boga i Njegove interese. Oni koji osjećaju Kristovu ljubav neće se ustručavati ni pred kakvom žrtvom za Njega. (Dalje) [913 KB]

ALFA TECAJ - Kriticki osvrt

U doba kad naizgled postaje sve te.e propovijedati evanđelje, jedna nova evangelistička metoda, nazvana Alfa tečaj, dobija sve vi.e pristalica. Prema slu.benim podacima, samo se 1999-te .irom svijeta provelo vi.e od 14 000 tečajeva s vi.e od 570.000 sudionika.
Navodno je 80% sudionika do.lo do osobne vjere.
Smijemo li se uopće, suočeni s tako uspje.nim podacima, kritički osvrnuti na taj tečaj? Zar brojevi nisu dovoljan dokaz da Bog djeluje? (Dalje) [202 KB]

Radujemo se ako će vam ovaj Info list biti od pomoći i radovat ćemo se vašim opaskama i povratnim informacijama.
Uwe Müller
Trg Mihovila Pavlinovića 1
21000 Split
orjentacija@euroliber.com

Impresum:

Orjentacija / Nr. 1 / 3.kvartal 2003
Izdaje:
Kršćanska knjižara EUROliber doo / P.P. 549 / 21000 Split / e-mail:info@euroliber.com
Način izlaska:
Orjentacija izlazi kvartalno i može se dobivati besplatno. Većina članaka može se pročitati pod www.orjentacija.com .
Narudžbe itd.
Narudžbe, odjave kao i promjene adresa neodgodivo poslati uredništvu.
Urednik i mjesto otpremanja:
Uwe Müller / P.P. 549 / 21000 Split / info@euroliber.com / www.knjige.euroliber.com